Girlsnight

På måndagkväll hade vi flickkväll hos emilia på hennes lande, eller skären som vi säger här i södra Finland iaf. Vi samlas traditionellt där varje sensommar förrän vi alla igen dras mot var sitt håll till hösten.
Lite bilder, som vanligt...
 
 
Mysfaktorn var hög
 
Jenny var glad :)
 
Vi gillade läget!
 
Grillmästaren :)
.
MAAAAAAAAAAT!
Vi hittade världens största snigel. Den var äcklig.
..
Och så myste vi lite tillsammans före vi körde hemåt :) Fin kväll, tack fina flickor för den!
 
 
 
 
 
 
 

Kotkan Meripäivät

Efter många om och men och funderingar på om det skulle bli summer sound festival i Helsingfors, meripäivät i Kotka eller bara en hemmakväll i Lovisa, vann slutligen Kotkan meripäivät och ett litet Lovisa-gäng körde österut. Det var perfekt väder, mycket folk och god musik. Tvinnade omkring i kotka tills vi slutligen beställde taxi hem. Den långaste taxiresan ever kändes det som. Idag känner jag mig som om jag inte sovit på en månad.
 
ParetNaken galen bungy-jumpare
 

Min dag

jahap, så var måndagen förbi och den spenderades i stort sätt såhär:
 
 
 
                             Förde en liten kissemiss till sibbo till teetis familj                              chillade men den coola kissen i bilen                          Landade slutligen i Östra Centrum                                Och sedan i Centrum, Amanda gillade läget
 
Vi shoppade
 
 
 
Beundrade konst
 
 
Beskådade byggnader
 
Gick på salutorget
 
Lyssnade till fin musik
 
 
 
 
Lekte turister
 
Åt god mat
 
shoppade lite till
 
 
Återvände hem
 
 
 
 
Godnatt!

Lite Lovisa

På söndag då man lider av en vag krabbis kan man dra syster o kamera med sig till stan, bara ta det lugnt, äta gott o fotografera. Dagens bildskörd, varsågoda.

Segelfestivalen 2012

Igår var det alltså den traditionella segelfestivalen i Lovisa. Överlag var det nog hela lördagen bland dom bästa någonsin! Började dagen med räk- och laxsallad, gräddtårta och bullar då det var min kusins namnsdag. Inte helt fel det. 
Sedan blev det grillfest/förfest hos Perre för att sedan ta taxin in till stan för lite festival. Kvällen avslutdes sedan på nattklubben Alexia. Jätte lyckad dag! Här kommer lite bildregn.
 
                            Viktigt med säkerheten då Ronja grillar ;)
!
Kärlek!
!
Perre var kvällens sötaste :)
Jag var inte i "pomppulinnan"..ifal någon undrade.
Hittade syster Amanda i stan!
Förlåt :) Älska er!
     
Victor var kung!                           
Glada vi till baren gå!

Fredagsgöra

Go kväll på er!
Här i påvalsby spenderar vi fredagkvällen med gammalt hederligt korsord. Jag och mamma samarbetar. Mamma läser ur korsordet, jag googlar, mamma skriver in det rätta ordet. Teamwork på hög nivå.
 
Hoppas ni också har en trevlig kväll!
 
 

Att så lite kan ge så mycket

Körde hem från jobbet, på vägen körde jag via butiken för att köpa hem lite chips och dipp på min systers beställning, tog även några kalla åt mig själv. Det är fredag och framför mig väntar 3 hela lediga dagar. Det är en månad sedan jag hade en ledig lördag utan jobb. Jag var på gott humör då jag fortsatte resan hemåt genom de gröna åkrarna och ängarna, tillika som X3M dånade ur högtalarna i bilen. Då jag kör förbi häststallet ser jag den helvita, vackraste häst som jag så många gånger sett förut beta omkring i hagen. Härom dagen fölade den och blev hästmamma till ett litet litet brunt föl. De var alldeles ensamma i den stora grönskande hagen och den känsla som uppstod då jag ser de båda två, springa, sida vid sida, omkring i stora cirklar med solen gassande över dem. De var så lyckliga. Det var dagens vackraste syn och min dag blev med det tio gånger bättre. Tänk att så lite kan ge så mycket, hoppas det alltid kommer vara så.
 

Tatueringar

Har en såååå stoooor tatueringsfeber just nu! Varför måste tatueringar kosta så mycket? 
 
        Den största och viktigaste som V ritat, som jag tror kommer få vänta ett tag skall komma på höften och revbenen på höger sida.
 
 
 
 
 
Har altid velat ha endera en not eller en liten fågel bakom örat.
 
Och så hittade ja ju denhär och blev lite kär...
 
 
Ja, ja är lite galen i fågeltatueringar just nu. Men jag gillar vad de representerar för mig. Förutom att de är otroligt vackra representerar de frihet. Jag tänker aldrig någonsin förlora min frihet till att välja min egen väg, friheten till livet.
 

Fint så

 
Hört..men är den inte fortfarande den finaste eller den finaste låten?
 
 
 
 

Erbjudandet

Hände något lustigt idag på jobbet. Kommer in en man på cafeét. Säger att han egentligen inte vill köpa kaffe utan har ett ärende år mig: De ska filma in ett trädgårdblablabla program på yle 1 i Lovisa på fredagen, i programmet medverkar bl.a. barn och vuxna som planerar trädgårdar, nu skulle vi också vilja ha någon vacker ung flicka med i programmet, så ja tänkte komma hit o fråga dej och Ronja om ni kan ställa upp, typ planera o fixa i trädgården sådär i bakrunden? Jaha, just det.
 
 
                                                           Så nu vet ni då vems stjärna som kommer upp till näst ;)
 
 

Girls night out

7 tjejer var vi som begav oss ut i Helsingforsnatten på lördagen. Då kan det inte bli annat än suveränt!
 
EN GÅNG TILL!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svartholm!

Finaste sommarplatsen i Lovisa
 
Så alla till Lovisa. Nu.
 

Lurens sommarteater i Lovisa!

Någonting som hör till en sommartradition i vår familj är Sommarteatern på Lurens. Den har jag nog "sett" i princip varenda sommar i mina 20. Har altså vuxit upp med Lurens, främst för att min pappa byggt dekoren där i över 30 år samt sjäv spelat teater. Min mamma har också varit med i rollbesättningen några gånger liksom jag själv. I år är även min syster med och spelar i pjäsen. Traditionsenligt var vi på premiär 29.6, premiären av Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.
 
               
Amelie och Jenna bckstage
Systeri Amelie som vildgås(om någon mot förmodan missade vad hon försöker föreställa)
Nils Holgersson
Det var kärlek...
..action på hög nivå..
Och drama..
 
 
Publiken var fullsatt och Lurens levererade, som alltid. 
 
 

studier och pengar

När jag nu ändå i stort sett planerat sommaren, kan jag väl fortsätta med lite höstfunderingar. 
Det som jag gått o grubblat på nu under sommarn är huruvida jag skall söka kvälls och/eller veckoslutsjobb till hösten eller ej. Pengar är ett problem för de flästa studeranden. Jo visst jag vet det är länge till hösten ännu, men det skadar vel inte att börja planera i tid?
Tidigare somrar har jag varit relativt sparsam med de pengar jag förtjänat under sommaren på jobbet, det läsår som nyss gått har också varit det första året på 5(!!) år som jag inte jobbat vartenda lov och veckoslut. Och gud så skönt det har varit, jag har faktiskt levt helt så som jag velat och njutit av livet till fullo!
 
Därför har också valt att fortsätta detta "friare" liv nu under sommaren. Denna sommar kommer till skillnad från tidigare somrar bestå av resor, festivaler, fester och många utfärder tillsammans med mina vänner. Jag tänker njuta av sommarlovet som aldrig förr! Man har vel inte sommarlov för att jobba sig sönder och spara pengar? Jag har nu sommarlov för att jag skall ha LOV, njuta och samla krafter för kommande skolår. Är pengarna slut då hösten kommer, då är de.
 
Så till själva funderingen. Skaffa jobb eller ta studielån? Har tidigare tänkt att studielånet skulle vara den sista utvägen, eller bara i nödfall om det blir riktitgt dåliga tider. Vad gör jag med alla pengar egentligen om jag sedan bara jobbar alla eller de flesta veckoslut och kvällar? Det jag mest spenderar mina pengar på är olika evenemang så som sitzar, fester, resor och andra roligheter (förutom mat och kläder).
Å andra sidan, då jag har studerat klart, har jag hoppeligen hittat en fin man som jag eventuellt vill bilda en familj med, och då är det kanske inte så kul att en stor del av ens lön går åt till att betala av ett lån, då man skulle kunna använda pengarna till att t.ex. skaffa hus/lägenhet...
 
Nu här i skrivande stund inser jag vad mitt val troligtvis kommeratt bli. Då jag är 30 år och sitter där och suckar då jag betalar tillbaka studielån, möjlightvis över ett glas vin, skall jag minnas alla goda stunder under min studietid och hur lycklig jag varit. Jag vill inte vakna upp, vara 30 år och känna att jag inte gjort allt under min ungdom som jag velat göra! No regrets.
 

Det sa puff

och så ble det sommar! Va e nu betär en he?
Det är inte bara kattungar som leker här i byn, kalvar skuttar det också omkrig i hagarna.

o jaa...dehär med att jag inte skulla planera mera denna sommar, det sket sig, big time. Men vem är egentligen förvånad?

Kommande lördag skall nattlivet i Helsingfors utforskas tillsammans med goda vänner och på söndag blir det antagligen Borgbacken med Kia. Det 14.7 blir det antagligen också helsingfors med andra vänner och möjligtvis en liten högholmenutfärd. Den 21.7 är det segelfestival i Lovia vilket jag inte missar (och hoppas inte ni heller) och den 27.7 blir det kanske ett veckoslut på hotell i Helsingfors då vi med några vänner kanske besöker summer sound festival!, den finska versionen av tomorrowland :) vips så är det augusti och bara en vecka jobb kvar, för att sedan ta ett ordentligt sommarlov och åka till något söderland med Jenny :) OCH efter resan blir det VASA!!!!

jaha, så det va den sommaren det, nu vet ni också var ni kan hitta mig resten av sommaren ;)

Nu efter en lååååång jobbdag (diskmaskinen på cafét gick sönder så allt måsste diskas för hand, suck) sall jag gå över till grannarna för att mysa lite med kattunarna :) 

kram.


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu