Still alive!

dag 4 av 5 på G and still going strong!
woopwoop
from Pampas with Love

Memma

Läste härom dagen Marias blogg att hon hade ätit memma, med vaniljsås(!?). Detta var något nytt, för hemma i södra finland äter alla (vad jag vet) memma med socker och vispgrädde. Så idag när jag traskade omkring i citymarket fick jag syn på denna lilla burk:
Den var som gjord för mig så den fick följa med hem tillsammans med lite vaniljsås, måssta ju pröva detta mystiska koncept. Och resulatet: riktigt gott faktiskt! Memma är överlag gott, så länge kombinationen är 30% memma + 70% grädde/vaniljsås :)
Ska snart hoppeligen iväg till Fannys då hon äntligen kommit hem från Paris! tänker föra  med mig lite croissanter, så vi riktigt kan leva oss in i historierna som Fanny skall berätta om resan ;)
Och så en bekännelse: tjuvstartade pamppasen igår lite på amarillo tillsammans med Emilia ;) så nu är vi riktigt laddade och taggade! Låt pampasveckan börja!!

PAMPPAS

och här kommer den efterlängtade men kanske också lite friktade? pampasveckan:
May god be with me..

veckoslutet..

har varit rätt så lugnt. Har mest laddat inför kommande PAMPPASVECKA!! tjohooo!!
Har gott på gym, lagat tomatsoppa (som btw är superbra studerandemat! billigt, nyttigt och både snabbt och enkelt att koka ihop!), har också varit ut o sprungit lite fastän jag antagligen lider av valpsjuka, eller penikkatauti som det också kallas i benen :/ ajjabajja på mej. Sedan har jag städat, läst o lyssnat på musik :) riktigt lugnt pensionärs veckoslut altså :)
Har ni förrästen kommit ihåg att ändra klockan?

Filmen..

..var super bra! lönar sig verkligen att se den, speciellt om man är lite nördig som jag och tycker om sådär passligt övernaturliga filmer, men som endå SKU kuna va sant, i alla fall nästan ;P

och så avslutas denna fredag med några fina inspirerande ord:
‎"To my parents I owe my life, to my teachers I owe my love of life" - Alexander the Great

;)

Godnatt

FREDAAAAG!

Och tenten är DONE FINITO ÖVER! sååå skönt att ha den över! nu kan man äntligen andas igen, fasst inte så länge till. På söndag kväll tar jag igen ett djupt andetag för nesta vecka som antagligen nog kommer bli skitkul med pampasvecka men mega stressig p.g.a skola (somliga skolor har ledigt under pampasveckan, somligqa får trippelt med uppgifter)
Men nu ska jag i alla fall fira att tenten är över (och hoppeligen godkänd) med lite bio med dessa fantasktiska tjejer:
Jag ska med Ica och Emilia och se på Hunger Games ! kul med lite lugnare och mysigare kvällan emellanåt. Det blir vel så då alla mer eller mindre övergett oss tre här i Vasa. Vera stack till Riga, Fanny till Paris, Ida till Karis och Maria till komossa..resten av klassen är också hemhemma :/ hoppas ni har de kul där ni är och äventyrar! :)

diudiudiu

trallalaa fick se min framtida tatuering helt klar idag som Vera Anttila ritat, o den är SUPERFIN!! :) Tack bästa vera! nu gäller det bara att ta mod till sig o beställa tid för att laga den ;)





p.s. tentläsning still under process

statusupdate

Nu då värsta irritationen och ilskan över dagen släppt (har ju hört många råd om att man inte skall blogga då man är arg), kan jag komma fram med en status update.

Blev tidigare i skolan smått bitter på en lärare, som IDAG berättar att vi ska ha 2 grupparbeten till NESTA VECKA, varav ett av dem skall presenteras på tisdag (mitt i pampasveckan dessutom!). Där försvann all min ledig tid för nesta vecka och dessutom kommande veckoslut, murrrrr... (det positiva med det hela är dock att jag nu kan avboka min tandläkartid med den väl godkända orsaken att jag inte kommer ha tid med att sitta en halv dag med bedövat ansikte och huvudverk ;) )

Nåja, nu har jag iaf börjat finna mig i situationen och är relativt lugn. På mycket bättre humör är jag dock inte. Har tent imorgon vilket betyder att heela dagen kommer gå åt till läs- och skrivsvårigheter samt matematiksvårigheter....livet är hårt ibland

Såhär ser vårt köksbord ut för tillfället:



Pausade lite i tentläsningen och fixade omelett, och om jag nu är riktigt duktig och slutar facebookka och läsa bloggar kanske jag även hinner gå igenom fotona som ramlade in genom postluckan för en stund sedan! det ni, var nog dagens höjdpunkt

 


status

tenkte bara meddela att tentläsnings flowen var kortlivad. It excist no more.




definitivt inte.

gårdagen..

Igår var jag megasuperduktig studerande på dagen så ja inte ens hann blogga! Jag hade egentligen planerat gå på gym med Ida. Men sen då Ida hade flow på tentlesning hände det något väldigt sällynt med mig. Jag fick också plötsligt lust att läsa på tenten!?? vet inte hur det gick till men jag valde att ta tillvara på denna sällsynta feelis o kokade morgonkaffe, tog med mig lite kex som jag bakat dagen före, boken under armen och en stol ut på balkongen, och där satt jag i solen och läste över en timme, och sedan fortsatte flowen i 2 timmar till inomhus då solen gick i moln. Jag är riktigt stolt över mig själv! lite bloggbilder hann ja ju förståss ta iaf ;) de kommer här:





Då jag hade varit så duktig belönade jag mig själv med ost och vinkväll/födelsedagsfest hos challos och sedan Ollis på kvällen ;) måssta ju göra någonting normalt på denna mystiska dag iaf..




Nu efter att ha lekt lite med nya foto appen på telefonen i skolan, skall jag börja dra mig mot akademisalen på en ganska intressant föreläsning. Det är en kristen och en humanist som skall diskutera livets mening, så alla iväg till akademisalen som befinner sig i Vasa! ser fram emot detta..


gotta love studieliv!

idag blev jag (igen) väckt av Fanny kl 8.00 (!!!!). Fasu tyckte vi skulle brucha före vår föreläsning började kl 12. Så kl 10 trampade jag trött iväg till fasus, och då hade fröken själv stigit upp för 15 min. sedan (are you kidding?) :) tur att bruchen var utsökt och fanny väldigt söt :) wilma o ella var också med! :) ..o nu tror jag att jag inte behöver mat på resten av dagen...

vecka 12

bara 1 vecka kvar till Pampasveckan!! woopwoop!! taggataggatagga
Idag är jag SUPERKVINNAN!, har varit ut o springa, lagat mat, bykt, diskat och snart ska här damsugas o moppas och sedan läsas på tent! jag kan när jag vill...

btw..

om ni har skittråkigt kan jag rekommendera en kul grej som Vera lärde mig på vår filmkväll, tryck bara på länken:
http://mrdoob.com/projects/chromeexperiments/google_gravity/
hur coolt e int de? :D
(för att höja nörd-faktorn lite till kan ni testa söka på olika saker, och sedan kasta omkring grejjerna i luften ;) )
// Speciallärarstuderande Nörden

chill lördag

Gårdagens vinkväll blev riktigt lyckad! Så tack till Fanny och Jocke för det. Det blev ingen utekväll i baren för min del, var duktig o gick hem (vuxenpoäng till mig!!) :)
Idag har jag faktiskt inga planer alls, o det är ju inte ofta det händer! Har hittills bara tagit det lungt, gått på länk, läst lite kurslitteratur, pratat med mamma i telefon och hjälpt syster Amanda att fylla i kurser till gymnasiet där hon skall börja i höst. Gud så gammal hon blivit plötsligt!
huihui så tiden går snabbt (o nu ska ja sluta låta som min mommo)
Här kommer istället lite bilder på hur vår-vasa ser ut idag:
Vackert så!
Mina tappra försök till att få en liten solbränna har faktiskt gett resultat, dock inte det som eftersträvades. Det enda som det resulterat i hittils är ca 50 fräknar! grrrrr

utan internet..

Igår lyckades jag glömma min mokkula hos Idas när jag var där på filmkväll..så var utan internet ända till kl 14 :/ Kändes lite som om världen övergett mig för ett ögonblick, men sedan kom jag på att jag kan ta tillfället i akt och läsa lite tentlitteratur :), så jag kokade mitt morgonkaffe och satt mig på balkongen, fångade lite vårsol och läste om läs- och skrivsvårigheter, multitasking på hög nivå. (nu var det ju inte så idylliskt som det låter, kaffet kallnade, jag årkade inte läsa mer än en halv timme för det var jäkligt obekvämt och dessutom började jag frysa)
Nåjaa, sedan fortsatte dagen med Ida och Ica på loppis, riktigt kul fastän jag inte hittade någonting denna gång. Ica och Ida däremot kom hem med en hel del :) speciellt Ica gick lite crazy på böcker, så fick dra bort henne från hyllorna emellanåt ;)
Ikväll blir det vinkväll hos Fanny och Jocke med gott sällskap, kanske hittar jag även till leipis senare ;)

myskväll :)


föreläsningen..

är urtåkig... Försökte nyss se mig omkring i föreläsigssalen för att kolla om det faktiskt finns några som värkar intresserade och lyssnar, kunde komma fram till ca 3 st av kanske 50 studeranden som inte sitter med blicken i datorn, på telefonen eller sover. Men även dessa 3 såg ganska döda ut..
Skulle lika bra kunnat bli hem och få någonting vettigt gjort..still 45 min to go..suck
(tog faktiskt en bild av situationen också men ÅAs nätverk vill inte samarbeta idag heller..)

Får nog ta en stor kaffe efteråt. Här har man jobbat i 5 år på ett café och har aldrig lärt sig dricka kaffe, trots många försök. Sedan börjar man studera till lärare, studerar i 3 mån och plötsligt är man beroende ;P..vad är nu en lärare utan kaffe? ;D

Dagen som varit..

Idag började dagen (något trögt efter sitzen) med en solig vårpromenad med Fasu, Emilia och hundarna. URHÄRLIGT väder det har varit hela dagen!! Man kan riktigt känna hur vinterdepressionen släpper :)
och så solade vi lite igen, jobbar stenhårt på min solbränna år 2015, typ.


Igår hade spirre sin I´m glad I´m NOT sitz, och de enda bilderna jag tog från eventen kommer här:
Heh...men både sitzen och eftersläppet i Ollis var SKITKUL!!!!
Vill ni se lite mer seriösa bilder kan ni kolla in Marias blogg. Maria sviker aldrig med att agera fotograf, denna gång blev det sammanlagt 592 bilder från kvällen. Tänkte skratta ihjäl mig idag på föreläsningen då vi gick igenom bilderna :D
JUST NU sitter Maria faktiskt bredvid mig i soffan, vi har bloggträff ;) (urcoolt!) så här kommer lite live-blogg bilder av läget:
mmm..fettomat och gott sällskap, perfekt onsdagkväll ;) man får joina om man så vill, men jag varnar er för BLOGGNÖRDAR ;)

Ankorna

Fyndade två nya anktavlor idag på loppis för hela 2,50e. Har alltid gillat Kaj Stenvalls anktavlor och har två tavlor från förr (+ ett stort pussel som nog är färdigpusslat men som ännu inte hittat upp till Vasa), så nu finns det en anka i varje rum :)
Sedan har jag också hunnit testa på ett nytt café, Loftet, som finns på rådhusgatan. Där var det riktigt mysigt och de hade många smaskiga kakor att välja mellan, för mig blev det toscakaka
..med vispgrädde ;)
Värt ett besök där!

catcha bruna

fångar lite vårsol på balkongen ;)

Planer

Här kommer veckans planer:
Fullt upp så det förslår...nå, kanske bra med lite hål i luckorna för omväxlings skull, månne vi int kommer på nå kul ;)
Nu ska jag snart gå på en loppis runda med Vera och Emilia, får se vad vi kommer hem med för kul :D

rosamolnbloggen back on track

Efter att blogginspisen gick lite downhill har den nu stigit igen! tjohoo! Underligt hur choklad och morotskakacupcakes gan göra allt såå mycket bättre :) Var igår hos fannys o mumsade på dethär:
URGOTT!
Idag ångrar man ju kanske det lite, så ska nu iväg ut o springa i det soliga vårvädret  eftersom jag är ledig idag igen (har faktiskt hela 3 föreläsningar på hela veckan) :) hejsvejs!

!

Don´t take what you don´t need from me!

Update

Har 15 min på att update er om läget här på akademill, är ju här på spexhelg. Under den tiden har jag sytt över 30 meter lakantyg, målat, kokat kaffe, bakat över 30 pizzor och snart  ska ja koka ännu mer kaffe till duktiga spexare. Lite kaffepauser har ja också hunnit ta, här kommer bevismaterialet:

Duktiga Vera. Linnea och Rasmus målar backdroppen som jag varit med och sytt :)

Ica updatear också, hon på streamzoo ;)

Sedan har jag också passat på att catcha lite ninjor o annat skoj, är ju på spexhälg med självaste ninjatrainern ;) hehhe..så nu har jag utmanat Maria lite :)

lila peffan ninjan


och en lite suddig I see U ;)

Ikväll blir det sitz på Filicia castle :) tjohoo!

Leipis..

..and Peffan reprecented, once again!
Vi kom, vi såg, vi segrade (eller tog ledningen i halar-racet i alla fall ) ;)
Blir en fullspäckad helg igen, skall snart iväg på styrelsemöte o smida sitz planer, sedan o koka kaffe o laga smörgåsar åt hungriga o duktigt jobbande spexare, o imorgon fortsätter spexhelgen redan kl. 09.00, men får vel belöningen på kvällen i form av sitz istället :) blir säkert kul.
Hasta la vista, beibe!


swimmingpoolen

puh, nu va alla tenter skrivna för ett tag o de finns inga tenter i sikte på låååång tid nu! de ska vi fira (+ att det är kvinnodag såklart) i leipis på haalari bileet idag :) det blir även premiär för mina nya rosa bokstäver på min halare ;) Först blir de lite förfest hos veras.
Dagen började ju int så bra..steg tidigt opp för att ja sku läsa på tent, Emilia dushade.. o plötsligt hade vi en liten swimmingpol i wc´n o i tamburen, så det blev bara att ringa farbror gårdskarl, o när vi kom hem igen efter skolan var problemet fixat och jag kan dusha igen! tjohoo! så nuu off to the dusch, o ja tänker stå där i minst en halv timme bara för att ja kan!
(o sen kom dåliga samvetet med tanken på små afrika barn som int har vatten..jaajaa)

Den dumma dagen

Idag har det varit en dum dag. Den började med en dum finskatent. Sen var det dum strömming till mat i skolan. Sen skulle vi läsa till en dum tent med Fasu men vi va lite dumma o läste int nå utan åt choklad och analyserade världen istället, vilket också var dumt för vi kom int fram ti någå vettigt alls. Sen va vi tillbaka i skolan på föreläsning, som egentligen int alls va dum utan helt trevlig, men den höll på ända till kl. 18 och de va dumt. Sen diskuterade vi varför man bloggar, speciellt bara om de goda sakerna i livet så att det värkar som om man svävar på rosa moln hela tiden och att man genom detta kan få andra att känna sig dåliga med sitt liv. Detta var också dumt för nu har jag noll blogginspiration och kann inte släppa detta: skall jag ha skuldkänslor över att jag bloggar om ett "perfekt liv". Livet är ju inte perfekt. Inte åtminstone idag.
Nu ska jag läsa till morgondagens dumma tent, som jag har varit dum nog att inte börjat med tidigare!

61-årskalaset

Den 18.2 firade jag, Emilia och Fanny tillsammas 61 år! (20+20+21) och vi hade ett hejdundrande kalas :D här kommer bildbeviset!
Födelsedagsbarnen Emilia, Anna och Fanny :)
Höll på att dö av skratt då jag bläddrade igenom bilderna, och nu förstår ni också varför :D
Tur att man går på peffan och dessutom skall bli speciallärare, då har man rätt att vara lite speciell ibland ;)
vi testade också på hur många människor det rymms i en tvåa...
resultat: väääldigt många!
TACK alla härliga vänner som kom och gjorde vår födelsedag oförglömlig! :D

Att köa..

Idag hade jag ju inga föreläsningar alls på schemat, ändå cyklade jag trött iväg via posten till skolan för att köa för att få biljetter till pampas nationaldag. Hade hört lite rykten föregående dag att man bör vara där i tid, så jag och Emilia var där redan lite före kl 11, fastän biljätterna skulle börja säljas först vid 12.
Häpna blev vi då vi möttes av denna syn:
I hela foajén satt det hudratals studeranden på stolar, bord, golv och i trappor, 1 timme före biljättsläpp!!
Då blev vi inte alls glada..
Det var bara att gå efter lite kaffe och ställa sig i kön (som för övrigt inte egentligen existerade, så vi ställde oss någonstans mitt i). Emilia valde att multitaska och drog nytta av situationen genom att göra lite skolarbeten då hon satt o köade. Smart.
Smarta var också jag och Ida, som kom fram till att vi inte årkade köa. Vi ville ha mat så vi beslöt att låta våra andra vänner köa för oss då vi gick och åt. (status ;) )
Men snälla och omtänksamma människor som jag och Ida ändå är, köpte vi med oss lite chips till våra köande vänner, då blev di glada :)
(salladerna dom säljer i Ann-Mari är btw jätte goda!)

Sedan lämnade vi våra köande vänner igen och gick till gymmet :)
(P.S. om ni har svårt att se de gigantiska musklerna på min arm så beror det på den dåliga belysningen de har i simhallens gym....och Idas fotograferings skills....öhm)
Nu blir det nog tentläsning för heeela pengen, eftersom det gick lite sisådär med det igår...suck!
Återkommer kanske senare med lite party bilder från min, Emilias och Fannys födelsedagsfest, har äntligen fått bilderna från Maria :D

Tips..

..på vad man kan göra för att undvika tentläsning:
1. Man kan få pyssel-feelis och börja pyssla ihop en födelsedagspresent i äkta peffan anda tillsammans med kämppis- Emilia. Om detta inte tog tillräkligt lång tid kan man fixa ihop ett gratulationskort också då man endå är igång :)
2. Sedan kan man gå ut och gå och lyssna på lite fin musik. Om man närmar sig hemmet igen och märker att klockan bara är 19.30 man fortsätta länken och se vad som händer på andra sidan av staden också.
3. När man väl kommit hem igen kan man ta en paus och läsa lite bloggar, Tidstjuven t.ex. Då blir man plötsligt väldigt inspirerad av matlagning och tycker att det nog skulle smakas med ett riktigt gott kvällsmål efter den låånga länken. Då kan man baka semlor.
4. Och efter det kan man överkonsumera semlor tills man spricker.... *pox*
Och vips så är klockan 10 och man kommer på att det är mycket viktigt för en flitig studerande som jag att få en ordentlig nattsömn, så man kan med gott samvete gå och sova :)
God Natt!

Måndag..

..och sportlovet är officiellt slut, men inte är vi bittra för det inte! för hur kan man inte vara glad då det ser ut såhär då man cyklar till skolan?
Kan inte heller beskriva känslan man får då man efter skolan går via citymarket och märker att de börjat sälja JORDGUBBAR!!! SPRING IS HERE <3
Det bästa med dagen var ju dock inte vädret och jordgubbarna, det var ju att få träffa alla klasskamrater igen efter en veckas paus! och att vi inte hade setts på en vecka märktes tydligt...tror nog hela Akademill märkte oss då vi efter föreläsningen tog eftermiddagskaffe och äppelpaj (som var alldeles ljuvligt god!!) vid Ann-Marie.
Alla var glada, förutom Ida som inte riktigt gillar att jag börjat blogga och fotar varenda sak jag är med om..egentligen tror jag bara det är Maria och Angelica som tycker det är kul :) och min familj där hemma då förstås som nu faktiskt kommer att bli uppdaterade om vad det är jag håller på med här i Vasa egentligen..(om de sedan gillar det eller ej är en annan femma)
Sedan blev de lite för höga på socker och koffein och försökte göra "vågen" då de satt och väntade vid garderoben...(de är helt okej ändå :) )
Nuu ska jag börja pyssla med lite hemligheter, det är nämligen så att jag har en liten vän på vift i Australien som fyllde år igår ;) kanske visar resultatet senare..

TJOHOO!

Nu är det söndag och imorgon är det måndag vilket betyder att sportlovet är slut och skolan börjar, detta betyder i sin tur att MIN KALENDER EXISTERAR IGEN! tjohoo! Nu är det ju så att skolan valt att lämna bort en hel vecka från shemat eftersom det är sportlov (wtf?!) så det har kännts lite som om en bit av mig varit försvunnen liksom..MEN fr.o.m. imorgon är biten på plats igen! :D woop
Har nog haft lite planerings abstinensSbesvär under lovet men idag har jag äntligen kunnat börja planera nesta vecka igen, och såhär kommer den ungefär att se ut:
En härlig syn va? :) Den fina planeringstavlan har jag fått av mina kära klasskamrater till födelsedagen, dom känner mig bra ;)
Nu ska jag fortsätta njuta av söndagen, baka lite scones, städa, gå på kaffe med Angelica och kanske blir det myskväll med Fasu på kvällen igen? det hör ju lite till vår söndagstradition nuförtiden :)
Ha en trevlig söndag!

Festsugen?

Någon som är sugen på att gå på fest en lördagkväll som denna? Isf kan ni besöka lägenheten överom min :) Jag kan lova att fiilisen är på topp!
...dunkdunkdunk...

Blog award :D

Tjohoo börjar känna mig som en riktig bloggare nu då det börjar komma blog awarder från megakändisbloggarkompisen Tidsjuven ;)
Här kommer nu 7 fakta om mig..som ni säkert alla vet  redan eftersom jag inte kan hålla käft :)
1. Jag kommer nästan ALDRIG för sent..och skulle jag någon gång mot förmodan göra det (t.ex då jag umgås med vissa.. ;) ) så får jag magsår..nestan.
2. Jag planerar allting och hatar att göra/vara med om saker då jag inte kan förutspå eller planera vad som kommer att ske
3. ..vilket också är orsaken till att jag inte tycker om att köra bil. Man kan inte förutse händelser i trafiken..ush!
4. Jag överanalyserar..allt
5. Jag är supermegagiga envis och får därför oftast det jag vill
6. Jag kan göra "mato" eller "masken" som det vel heter på svenska :) (rörelsen altså)
7. Jag älskar skor, här i vasa har ja ca. 30 par
Nuuu skall jag ge denna award vidare till mina bloggkompisar..som är typ hela 2 st :D Ica och Perre (OBS Maria måste lära mig hur man linkar till era sidor) :D Nu ska ni skriva 7 faktan om er själva och sedan skicka den vidare :)

Gårdagen..

blev en liten mini girls night out med Fasu :) Hon fick visst övertalat mig att åka till Stenhaga och träffa föräldrarna i alla fall, och riktigt kul var det! Fannys syster Julia är grymm på att laga hår..så eftersom jag var lite avis på Fannys fina nyklippta och färgade hår fick Julia laga mitt hår också, o superfint blev det! eller vad?

Före vi begav oss hemåt och vidare mot O´malleys och Rocktails åt vi pizza på Dallas :)

 

Jag tror nästan att jag vågar påstå att de har de godaste pizzorna jag ätit där! Ägaren tipsade oss också om att man får hyra deras bastu. För 30 euro får 8 pers hyra bastu, äta pizza och sedan åka men limousin in till stan!! Inte illa va? (*vink vink*!!!!) De måst vi nog ta o göra med flickorna nåt veckoslut ;)


Mysfredagen..

..för mig själv..japp! lite deppigt, men snart blir det ändringar i det! Fasu kommer hoppeligen o hemtar mig snart :) de blir antagligen rocktails senare..o kanske..KANSKE får fasu övertalad mig att besöka hennes föräldrar före det ..skrämmand!
Under tiden lyssnar jag på lite fin musik :) Trevligt veckoslut!
Om ni vill kan ni roa er med detta:
Vännen Ica menade att Sheldon (han i rött) = Anna i ett nötskal..ha ha ha..jaja..lite roligt är de vel :)
http://www.youtube.com/watch?v=WtcvCO7oQuY
Börja kolla från ca 1:35 :D

Vad hände?

Tror att vår inre konstnärliga kreativitet tog över för ett tag...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu