gjort

har haft rätt fullt opp nu då ja kommit till vasa så har inte hunnit blogga så värst mycket. På fredag hade vi storhandling med ica och ida då vi handlade färdigt allt för vappen och fyllde kylskåpen, det finns dricka och mat så de räcker, såpbubblor och serpentiner, vappen, bring it on!
Sedan har jag hunnit luncha med Ida, ica och fanny, besökte Ollis igen igår efter en lång paus. Därför har dagen gått lite trögt fram idag. Har suttit som en padda på balkongen och solat heeela dagen! Ikväll blir de kanske filmkväll med mina chicks ;)
Välkomnades med en stor posthög då jag kom till Vasa...
.
catcha fräknar?

Den hemliga beundraren

Well, igår kväll då jag skulle cykla iväg till fannys för att tillbringa kvällen där blev jag väldigt överraskad då ja skulle hämta cykeln ur cykelförrådet. Som ni vet har jag ju varit på praktik nu i 4 veckor i Lovisa så detta var första gången på en månad som jag var ner i förrådet. På cykelns pakethållade hade anonyma gullungar satt fasst dessa lappar:
Jätte sött ju! Men VEM är det som satt dit dessa lappar? jag håller på att bli galen! har ringt runt till alla tänkbara personer, alla från klassen som befunnit sig i vasa, alla tänkbara vänner som vet var jag bor men ingen vet någonting om lapparna! Som ni ser är det två lappar som ser ut att vara skrivna av 2 olika personer, för stilarna är helt annorlunda och dessutom är de skrivna med olika pennor....jag går snart sönder av detta analyserande!
Stig fram ni söta lappskrivare!
Det konstiga är ju också, att man behöver en nyckel för att komma in i cykelförrådet, och jag känner ingen i detta hus och de enda med nycklar är jag och Emilia, som också hon varit i Lovisa hela tiden..
ALLA LEDTRÅDAR MOTTAGES!

Tågbloggen

Sitter nu på tåget påväg mot vasa! hejaheja. De kommande 4 timmarna kommer jag dock ägna mig åt skolarbeten. Här skall praktikmapp skrivas, känner att det kommer bli 4 väääääldigt långa timmar...
.
Men inte sörjer i för det. För när jag väl är framme i Vasa har jag fullspäckat program. Först ska jag föra hem bagage, sedan ringa Teeti och gå iväg och skaffa lite sponsorer till nästa års gulis-halare. Targets: VOAS och Lokalförsäkringen.
Sedan åker jag och Ida på mini roadtrip till stenhaga för att shoppa loss lite. Sedan skall vi också handla mat till våra stackars kylskåp som ekar tomma och inte sett mat på en månad.
SEDAN efter det blir det lite uppfräshning i form av dush före jag styr stegen mot Fannys och spenderar kvällen där :)

Praktik avslutad!

Hade idag min sista praktikdag, egentligen skulle sista dagen ha varit imorgon men skolan är på utflykt så jag fick ledigt. Så därför kan jag imorgon bitti hoppa på första bästa buss och sedan tåg till Vasa! Va e nu betär en he?? :D woopwoop är så taggad inför Vasa och VAPPEN!!
.
Har hunnit med mycket idag, efter praktiken var jag och besiktade bilen (ja, JAG har varit o besiktat den!), sedan blev jag intervjuad till tidningen Läraren om hur min första praktik har varit och min syn på studierna och specialläraryrket just nu. Så håll utkik efter mig och Emilia i Läraren-tidningen alla lärarvänner! ;)
.
Nu ska jag börja packa väskan och efter 4 tomma planfria väckor är kalendern igen fullpackad med pogram från morgon till kväll, HÄRLIGT! Imorgon kl. 13.25 återvänder jag till plattlandet och livet ;) See ya!
.

Perfekt avslut på dagen

En kall med god vän


Vårtecken i Lovisa

Jag, pappa och Amanda fixade en liten överrasknings stuga åt vår kusin Ina :)
.
.
Ahh, älska våren!
.
Snart blir det Ölvin igen med Ida, och kanske några andra också dyker upp :)

God gärning

.

Den här bloggposten vaccinerar 95 barn.


Just nu söker UNICEF en hälsospecialist till konfliktområden i Afghanistan. I tjänsten ingår bland annat att massvaccinera miljontals barn mot stelkramp, polio och mässling.


Jag är inte en person för det uppdraget, men i stället så publicerar jag den här bloggposten. Då vaccinerar jag nämligen 95 barn runtom i världen mot stelkramp tillsammans med Apotek Hjärtat. Det är också bra. 

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning. 

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn?


För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Besöket

tjohoo kolla kolla kolla vem jag hittade i LOVISA på lärdagkvällen:
Vera var på besök i Lovisa :D
Skulle egentligen med min arbetskomppis Milli, som också är Veras kusin, på en eller två till öl och vinbaren Ölvin tillsammans med några andra vänner. Då tog Milli med sig Vera och Mathilda, SÅÅ KUUL o se dem!
Efter någon timme i baren gav jag och Milli en guidad tur i megastaden Lovisa, vi cruisade omkring i stan lite. OCH vaad ja ångrar att ja inte fotograferade vad som hände då Vera och Mathilda hittade en glömd butikskärra ytterom en matbutik :D hahha, där körde de omkring som knasbollar och skuffade varandra omkring i den. Man får inte direkt tråkigt med Vera ;)
Vera och Milli slog vad om att de ska hoppa bungy jump i sommar, jag och Mathilda skall vara där och föreviga ögonblicket.
Mathilda :)
Hade suddiga Milli och Vera på bakbänken :)

Längtan

Nu har det gått 3 veckor i Lovisa. Det har gått riktigt bra, jag har fått träffa alla mina Lovisa-vänner, eller största delen av dem och jag har festat på Lovisas krogar (rättare sakt krogEN), fått jobba lite på min gamla arbetsplats o det har varit helt roligt..ända tills nu. Nu då det är en vecka kvar tills jag skall till Vasa har en stor längtan satt igång. Jag vill såå mycket vara där just nu! Har jätte ledsamt efter alla vänner där, Ollis, o t.o.m. skolan! Fick igår ett "we miss u <3 " meddelande med denn bild:

och kan inte beskriva HUR mycket ja skulle ha velat vara där då!
.
Idag pratade jag dessutom med Fasuli, och det gjorde ju inte saken bättre. Köpte faktiskt t.o.m croissanter och marmelad (som jag alltid äter med fanny) för att komma lite "närmare" Vasa. Kan säga att det bara hjälpte i ca 2 min :/
.
.
Nå, ska försöka ta mig igenom EN vecka till, som Fasu sa: sedan börjar livet igen ;)
.
.
p.s.
Detta var mitt svar till flickorna på bilden högra upp
och har samma feelis idag...

Brevet

Igår blev jag något förvånad då det damp ner detta i påstlådan:
Går man på Speciallärarutbildningen på första året (eller egentligen tror jag det räcker om man är studerande i Vasa ;D ) behöver man nog inte fundera särskillt länge på vem som skickat brevet ;D haha! För mig tog det 2 sekunder. Det finns bara en som tejpar ihop (ps. inget sparande på tejp här inte) ett gammalt brevpapper (i stil med sådana man skrev i lågstadiet) och gör om det till ett kuvert och tejpar fast en gammal, knasig, kaffedrickande tant på. OM man mot förmoan fortfarande inte är riktigt 100 på vem avsändaren är, behöver man bara kasta en blick på brevets första sida, där det finns ritad en "think outside the box låda" ;)
Och ja, det var Vera som skickade min fördiga tatuering :D TACK!!!
har inte riktigt bestämmt om den kommer bli i ferg, eller svartit...just nu lutar de lite mer mot svartvit..eller isf bara riktigt lite rosa i blommorna..

Modeshow 2012 bildbomb

.
Under kvällen underhöll Jubeling publiken
.
Bland modellerna fanns stora som små...Vissa var födda på catwalken medan andra tyckte att modelljobbet var väldigt skrämmande :)
.
Och Victor då, han fick väl godkänt ;) (det fick däremot inte fotografen)
.
Mer topp-underhållning :)
.
.
Tack för en fin show!

Modeshow

Idag ordnas den traditioella Modeshowen på högstadiet här i Lovisa. Hörde rykten om att min barndomsvän Victor, som nu vikarierar i högstadiet, skall vara modell. DET kan ja ju inte missa, måsste nog gå och kolla hur han levererar ;)
Bilder utlovas!

lite mer "livet är hårt" tankar..

okej, åk 1-2 är najs då det gäller klassrumsundervisning. Men idag har jag fått erfara att jag åtminstone inte skall bli gymnastiklärare, för de årskurserna iaf. Har haft gymnastik, löpning, idag men ettor. Anna + 18st 7-åringar + för stor idrottshall + världens sämsta akustik + för många intressanta redskap = mindre kaos. Är helt slut av allt "kom ner från ribbstolarna", "häng inte i repen", "vänta på er tur", "nej, du får inte gå dit", "sluta bråka" osv osv i all oändlighet...
.
Vad mer då? jo, känns som om jag har miljooner skolarbeten som borde bli färdiga under dessa praktikveckor, Känner nog att jag har läget under någorlunda kontroll, FÖRUTOM den där jäkla praktikmappen. Jag skev faktiskt nyss en mening i den, men började faktikst just fundera över hur jag nu plötsligt sitter och skriver blogginlägg istället? hoppsan..
Har noll koll på vad som egentligen skall skrivas där... lektionsplanerna antar jag, som under min praktik inte existerar..får vel göra upp 9 fake-lektionsplaner nesta vecka...
.
Jag vill till Vasa, nu

Måndagar...

1. Tenkte ju inte riktigt igenom detdär med renoveringen i Amandas rum. Nu rymms jag inte mer in där utan måsste sova på obekväm soffa i vardagsrummet.
.
2. Då blir jag även veckt av alla andra som skall stiga upp före mig på moronen
.
3. Blev även väckt 04.30 på morgonnatten av pappas väldigt irriterande telefonsignal "riiiiiing, riiiiing, höör du inte att det ringer?! svara nu då! " JAA JAG HÖR!!
.
4. Ringsignalen var egentligen ett brandalarm. Dagiset som jag skulle befinna mig på 8.30 på brann lite.
.
5. Hade oförberedd förskoleundervisning ensam (med 0 sekunders förvarning) i rökluktande dagis.
.
6. Fick huvudverk
.
7. Stod en timme bredvid en kopieringsmaskin och väntade på att den skulle kopiera klart vårtestet åt alla ettor och treor.
.
8. Var igen till sjukhuset för att göra test nr. 3 och 4. Blev stucken med nål för att ta blodprov och sen grävde de i halsen på mig.
.

Wilma

Just nu: smider kidnappningsplaner....

The Project

Amanda, som går i högstadiet på 9an, går just nu en teckningskurs där en av uppgifterna är att de skall göra ett valfritt projekt på 3 dagar. Amanda valde då att slå på stort, hon skall nämligen tapetsera om i rummet. Så idag efter att ha överkonsumerat kaffe med en massa vänner började jag och Amanda projektet..så här såg det kaoset ut:
.
.
.
Får se nu hur detta skall sluta....stay tuned!!

shopping och bebisar

Detta veckoslut har tillbringats i shoppingens och bebisarnas tecken! på Fredag var jag i Helsingfors (eller i stan som vissa envisas med att man skall kalla det ;) ) Hittade inte riktigt allt därifrån så idag åkte jag iväg till Borgå för att inhandla resten. Egentligen var det inte alls planerat, men blev tillfrågad att komma med och agera kusk åt Tina, Johan, Henkka och lilla söta Wilma (3 mån) för att åka och hälsa på Annika som på långfredagen fick en liten prins! Jätte gullig liten kille :)
.
.
På fredag morgon, dagen då vi skulle o shoppa fann jag denna lapp på köksbordet
Hahha, undrar vartifrån de lärt sig sådana knep...(öhm)
.
well well, lite shoppingresultat då:
Läderrock och lite nya jeans
Nya sommartoppar
.
Nya joggingskor och lite mindre kläder för framtiden ;)
Haha nej skojade bara, är inte gravid! Babykläderna är åt Tanya som även hon för några dagar sedan fick en liten prinsessa :)
Som om inte en bebis skulle ge tillräckligt med babyfeber, nu finns det 3 st!!! Ush, vilken tur att jag verkligen älskar studielivet...
Här kommer en bild på lilla Wilma:
Ursöt!

gjort

Nu då påskhälgen är slut händer här inte särskillt mycket..är på praktik, fick bl.a. se dockteater av åk 1-2 idag. De hade själva sytt dockorna, gjort upp draperier, fixat rekvisita och skrivit manuset. Kreativt!
Är fortfarande av den åsikten att förskola + åk 1-2 är såå min grej :)
.
Sedan har jag kaffat med vänner, varit till sjukhuset för lite blodprover då flunssan fortfarande inte vill ge med sig. Tycks dock bara vara ett virus så det blev ingen kur för mig, vilket egentligen är bra för man blir så trött av den!
.
Idag åt jag även årets första glasspinne! Nya (tror jag?) classic, vaniljglass överdragen med vitchoklad och kex, kan verkligen rekommendera den!
.
Det har dessutom uppstått ett problem här hemma, chokladen tar inte slut huuur mycket jag än äter! Idag tvingade jag i mig det sista som fanns kvar av mintchokladkakan som vi bakade till påsken, bara för att ja skulle slippa se den nå mer! Sedan överräkte jag min sista choklad-kanin till Amanda och Amelie! huuh, karkkilakko is so ON!
Snart skall jag skjutsa lillasyster Amanda på bio in till stan (stan=Lovisa city, inte helsingfors!). Hon skall o se på nya American Pie- American Reunion , jag har ännu inte bestämmt om jag också skall se den, eller inte. Har hört både poitivt och negativt om filmen men American Pia filmerna brukar ju vara helt skoj..
.
Well well, blir tråkigt att bara skriva och för er att läsa om vardagen, speciellt då jag inte gjort så mycket extra. Återkommer då jag har någonting vettigare, eller inte så vettigt att komma med! :)

bildbloggen

Får bli bildblogg idag igen. Känner inte för att producera så mycket text just nu.
Så här kommer lite bilder från gården, där jag tillbringade några timmar med syster och hundarna

Lite fakta

Egentligen hade jag planert gå på Neon-party på seurahovi i Borgå idag, men mamma "förbjöd" mig att gå eftersom jag bara tycks bli sjukare och sjukare hela tiden då jag inte förstår att vila lite emellan (och ja jag är 20 år och snäll flicka som lyder mamma, oftast). Nå, säkert ett helt bra beslut om jag skall orka med praktik i 3 veckor till..


Så, efter att ha förlorat i kortspelet UNO mot familjen ska jag besvara några frågor. Snodde dem av Challo


Allmänna frågor:

Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Snäll, social, energisk

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Envis, har alltid rätt, smått narcistisk ibland tror ja.. :)

Vad är du rädd för: att dö

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Jag är mycket nöjd med mitt livssituation just nu

Det roligaste jobbet du haft/har: Danslärare för högstadieflickor

Har du körkort och egen bil: Ja och ja

När tog du ditt körkort: I februari 2010

När grät du senast: Gråter mycket sällan, men i vissa tillstånd händer det (oftast på Ollis av någon okänd anledning..?)

När skrattade du senast: just nu då ja läser igenom fb konversationen mellan min småknasiga klass ;D (vi planerar roadtrip till popkalaset woopwoop)

Vem åkte du bil med sist: Mamsen

Vem åt du mat med sist: familjen

Vem sov du hos sist: Kasper

Vem sov hos dig sist: Cecilia

Vad var du rädd för när du var liten: jag var inte rädd för någonting! tuffis

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: de har växlat lite från en vecka till en annan..lite som det gör fortfarande ;)

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: hmm 20ish?

Värsta smärtan du råkat ut för: Då jag hade gelnaglar och ena nageln fastnade så att min egen nagel lossnade från fingret..SKITONT! 

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Mycket! mina vänner gör mig alltid glad. Glädje av små saker <3

Någonting som gjort dig riktigt förbannad och ledsen någon gång i ditt liv: de gånger jag inte får som jag vill, händer inte så ofta dock ;)

Har du någonsin sportat: Japp, friidrott, ridning, gymnastik och dans 

Någon du ser upp till: Ser upp till väldigt många människor i min omgivning

Vad finns alltid i din handväska: TUGGUMMI, pengbörs, lip balm, penna, kalender, foundation, borste

Har du varit utomlands någon gång: Jo, i Spanien, Italien, Sverige, Estland, Danmak, Ungern, åkat igenom Schweitz och Tyskland

Vilken plats var finast: Varenna, en liten sad i de norditalienska alperna. Världes vackraste och romantiska plats! GO THERE!

Största stad/städer du varit i: Rom 


Lite mer personliga frågor:

Har du någonsin tagit eller provat droger: Nej.

Rökt: Ja.

Snusat: Nej

Druckit: Ja

Har du piercing eller tatuering: Ja, i öronen och så hade jag i naveln, men har låtit den växa fasst. Tatuering är under process.

Hur ska en kille vara/se ut för att du skall falla pladask: Har en ganska stereotypisk smak; han skall vara ganska manlig, altså ganska "stadig" kroppsform, inte för smal. Sen skall han vara mycket social och ha en bra humor och vara artig och trevlig...skulle kunna fortsätta beskriva men då skulle det sluta i en roman.

Finaste komplimang du fått: jaa-a, komplinmanger som folk ger och jag märker att de faktliskt menar det, och säger det inte bara för att imponera eller verka trevliga. 

Har du sårat en kille riktigt ordentligt någon gång: Kanske.

Har du blivit sårad av en kille riktigt ordentligt någon gång: Det har jag vel

Har du någonsin fejkat en orgasm: Nej.

Hur många sex-partners har du haft: Jag är en ganska öppen människa, men vissa gränser finns ;)

 


Antingen-eller-frågor:

Storstad eller landet: storstad (just nu iaf)

Hamburgare eller pizza: Pizza.

Kött eller fisk: Fisk

Hund eller katt: Hund.

Aftonbladet eller expressen: Aftonbladet

McDonalds eller MAX: McDonalds

Vin eller Öl: Vin!!!! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

Charter- eller skidsemester: Charter!

Sverige eller Utlandet: Utlandet, varmt skall det vara!

Sport eller nyheter: Nyheter

Hockey eller fotboll: Hockey 

Ljushåriga eller mörkhåriga killar: Mörk

Sommar eller vinter: Sommar!! (vem gillar vintern egentligen?)

Vår eller höst: Vår!

Flyg eller tåg: Flyg

Bil eller buss: Bil

.

.

.





Jajja, så vet ni det


Lördags och Söndags fotoblogg

Middag med familj och vänner
Förfest hos Kia med Perre, Sanna, Madde, Robbe och Miisu. Det blev inga bilder från Nattklubben, valde att lämna kameran hemma. Idag känner jag att det var ett mycket klokt beslut.
Mår inget vidare idag. Förutom ett besök hos Famo och Fafa har jag bott på soffan hela dagen. Den enda som ger mig lite sympati är mys-Fia :)
Har man inte fått se tillräckligt med påskbilder än så kom här lite till.
P.S. Är lite besviken över att jag inte fick en rosa barbapapa, men kan vel leva med det.

Lördagsplaner

Trevligt då man jobbar på ett cafe och kassamaskinen går sönder 10.09 på morgonen, just före rusningstid. Så det blev en lite mer hektisk dag på jobbet än normalt. Märkte också att jag egentligen borde ha stannat hemma och vilat ännu, eftersom rösten höll på att ta slut vid halva dagen och jag bara kände hur kroppstemperturen sakta började stiga igen. Skall jag någonin bli frisk från denna förbskade förkylning? knappast, eftersom jag är dum nog och tänker gå ut i kväll också, (Det är ju påsk ju...!)
.
.
Fick inte se en enda påskhäxa idag, men min trogna tjänare (även kallad syster) gör som hon blir tillsagd och fotograferde lite häxor åt mig istället :)
Cissi var vääldigt intresserad av alla gäster...eller cholkadägen som fanns i deras korgar :)
.
.
Nu blir det snart påskmiddag, sedan på förfest tll Kias och sedan till Alexia ;)
Ha en bra fortsättning på påsken!

En påskhälsning

Också Cissi och Fia önskar er alla en Glad Påsk!!
huuh, kan ju nämna att Cissis bild lyckades med foto nr. 2. medan lilla Fia fis inte riktigt diggade att vara påskhäxa. Det krävdes en halv timme, ca 40 bilder, 2 personer och mååånga godisbitar för att få en bild som inte är suddig eller som man bara ser en liten del av hela hunden på. Inte bara mänskliga familjemedlemmar som får känna av livet med en bloggare. Jag har dock talat om för dem att de kan skylla på Maria och Ica ;)
Här kommer "lite" bloopers:
(orsaken till att hon ser uppåt på nästa alla bilder är att Amanda håller en godisbit just där ovanom kameran ;) )
Imorgon blir det tidig väckning, fastän det är lördag. Skall vara på jobb redan 7.30 :/ så missar alla påskhäxor. Har dock delegerat ut fotograf-jobbet till syster Amanda så den delen blir fixad ;)

Glad Påsk!

Blev inspirerad av Marias inlägg, så jag beslöt att också blicka bakåt i tiden lite. Här kommer påskhäx-Anna 1, 2 och 3 år :)
Snart blir det påskmiddag hos mommos :)
Glad Påsk alla!!

kaffedags

Efter att ha påskstädat här hemma och kopierat ut måånga viktiga papper hela dagen blev det kaffe men gamla kära gymnasievänner, Victor och Alexander :) superkul att se dem igen och gå igenom set senaste skvallret i Lovisa. Nu känner jag mig lite up to date igen och är redo för Lovisa händelserika nattliv på lördag ;)
På bilden ser ni stilige Ale och hans flickvän Janita, som jag träffade för första gången idag! :)
Sedan kom jag hem, hade köpt alla ingredienser till cupkakes och skulle just börja baka då jag märkte att vi inte hade några formar hemma. Besvikelsen..

praktikdagen

Idag har jag varit en människa igen och kunnat vara på praktik. Har tillbringat största delen av dagen med förskolebarn, eftersom resten av skolan var och simmade. Vi hade levyraati och rockade loss så hela huset skakade till barnens (och mina!) favoritlåtar Mamma Mia, hurriganes och Sommartider. Sedan hade vi påskäggsjakt och åt kinderägg och godis. Sedan hade jag kaffepaus med lärarna då barnen lekte med sina kinderäggsurprices. ÄLSKA FÖRSKOLAN! Jag tycker jag skulle passa in suveränt där..

Kvällspromenad med syster


Att leva med bloggaren

Nu då jag bott här hemhemma i Lovisa i några dagar har familjen lite samma fiilis som mina vänner brukar ha uppe i Vasa då de är tillsammans med mig. Tror mamma börja ångra lite att de gav mig en ny kamera ;)
Well, de får lite skylla sig själva. Ge inte en kamera till mig som redan annors är lite knäpp i att fotografera allt jag ser.
Såhär ser läget ut just nu:
Amelie kollar på youtubefilmer och Amanda är den enda här i huset som gör någonting vettigt, hon läser på prov.
Sedan skall jag tala om för er vartifrån jag fått min nördfaktor. Jag känner att er förståelse för mig nu kommer att öka med 200%. Får jag presentera nördkompaniet:
Japp! Mamma och pappa har nyss upptäckt angrybirds, och de tycker båda det är urcoolt. Nu sitter mamma med Ipaden och pappa vid datorn och spelar. Ni tycker jag är knasig?
Nu ska jag äta memma som mamma köpt, MED VANILJSÅS! just det, jag har tagit med mig komossa-traditionen till påvalsby ;)

sjuk..

Här sitter jag nu hemma på min 3:de praktikdag. Ingen är på fb som man kan tala med, man kan inte ringa till någon för alla är på jobb eller i skolan, ingen bloggar nå kul förrän senare på eftermiddagen. Ush så tråkigt.
MEN en sak som man däremot kan göra då man är ensam är att gräva omkring i skåpen på jakt efter något smaskigt. Speciellt bra är det om man gör detta några dagar före påsk, jag hittade nämligen guldgruvan:
OMNOMNOM! Tyverr har jag ett samvete som tänker på alla söta påskhäxor som kommer att besöka oss på lördagen i hopp  om att få allt detta. Så jag satte snällt tillbaks allt i skåpet igen...
Va ska jag nu hitta på då?

blickar bakåt

Ni vet hur irriterad man blir då det ploppar upp olika sorts uppdateringar på datorn "3 new updates for acrobat reader is ready to use", "updates available, instal them now?" o.s.v o de ploppar alltid upp just då man INTE har tid att uppdatera dem.
Under säkert hela året har en liknande updateringsvarning ploppat upp varje gång jag öppnat picasa (som jag använder för att redigera bilder), och varje gång har jag som vanligt tryckt "no, ask again later"..ända tills idag! Jag uppdaterade picasa (som tog hela 30 sek) och upplevde  WoW-faktor då jag såg hur mycket nytt och coolt som kommit upp där :D jag blev så taggad att jag sökte upp lite gamla foton tagna från Ollis och började testa de alla nya funktionerna.
Resultatet:
haha :) Fanns nog många fler funktioner, men årken tog slut
Första året i Vasat har nog varit det alldra bästa!

testing testing..

Idag har jag varit i Forsby på praktik, har förhört läsläxor, övat dikamen och räknat matematik med små ettor. Än så länge tror jag nog jag är på rätt väg i fråga om yrkesval, med det har ju bara gått 2 dagar av praktiken. Vem vet va som kommer att ske, jag kaske har 5 rynkor och 10 gråa hår då dessa 4 veckor gott...
.
.
.
.
Ända sedan jag kom hem har jag övat mig lite på systemkameran. Tycker det borde finnas en valbar kurs vid Åbo Akademi vid namn "systemkameraanvändning for dummies" ( värd minst 5sp!). Skulle garanterat gå den, detta är ju en helt ny vetenskap liksom!
Här kommer resultatet av dagens tesning:
Cissi och Fia fick ställa upp som modeller (mer eller mindre frivilligt..)
Tränade också lite skärpa...houh..tror no de får bli en fotokurs a´la Maria när jag åker tillbaks till Vasa i Maj.

Överraskningen!

När jag kom hem på söndag blev jag mycket glad då ja fick se familjen igen! Även de var glada att se mig. Mamma har redan länge tyckt att jag borde komma hem lite oftare men tiden mellan mina besök här i Lovisa tycks bli allt längre.
Nu har de tydligen ändrat taktik: mutor!
För då jag kom hem på söndagkväll fick jag till min stora förvåning en försenad 20-års present av familjen! Gissa min min då jag öppnade paketet och fann detta:
Något jag velat ha i evigheter!!!! TACK BÄSTA MAMMA & PAPPA!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
P.S
Mutor och systemkamera är najs, men inget slår nog ändå detta:
Känslan att få se ens bebis :)
(och alla andra också såklart)

Chocken..

..som uppstod då jag landade i Lovisa...
Ni kan ju tänka er hur munter jag var då..speciellt om ni kollar tillbaks på gamla inlägg o ser hur vädret sett ut i Vasa, Finlands soligaste stad..USH!
Fiilisfaktor=noll

Pampasbilder + videoclip!!

Videon är HÄR!
FEEELIS!!
o några suddiga bilder kommer här:
Vi köade...köade..köade..köade...o KÖADE!!( i väldigt många köer!)

tågbloggen

Jenna Marbles saves the day!


tack & förlåt Pampas 2012

Resultat efter 5 dagars festande: Dödlig trötthet, stegring, sjuk hals, ingen röst, magkramper o väldigt stora mörka påsar under ögonen.
Värt allt detta? JAA!! definitivt.
Lite bildbevis samt filmclip utlovas till senare.
NU ska ja snart sätta mig på tåget, om ca 8 timmar är jag framme i Lovisa. Ge mig kraft!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu