död dödare dödast..

..är jag, Lovisa och denna blogg. Har inte bloggat eftersom jag A) inte årkat, B, inte hunnit (okej, who am I kidding?!) och C har inte haft ngot vettigt att skriva om.  Mina dagar har i stort sett sett ut såhär: Jobb, gym, hem. Hemma är jag oftast först kl 19 och är då bara dödligt trött. Jag har nog varit inne i en vinterdepression mitt i sommaren tror jag. Dagarna som bara varit skit från morgon till kväll har varit allt för många. Känslan man får då man inte lever det liv man vill leva är deprimerande.
Nu känner jag dock att en liten förändring kommer att äga rum. Har nu nämligen två veckor framöver planer (sociala sådana som inte bara består av jobb, gym och familj). Nu kommande lördag är helt fullspäckad, and I love it! När hände det senast? just det, senast jag var i Vasa ;). Jag har jobb till kl 15, ock skall sedan hinna på 3 studentdimissioner för att sedan landa hos Ida som idag blivit färdig frisör! Många grattisar vännen! På lördag smäller det!
Nästa veckas lördag smäller det ockå, och då BIG time! jag skall med en del av världens bästa klass flytta in hos Idulixen för att fira popkalaset! Ojj vad jag längtar dit! Känner att jag behöver tanka lite awsomeness för att igen klara mig en tid utan dem..
P.s. jag skall verkligen försöka skärpa mig med bloggen! I promise, har redan fått en rad med utskällningar för mitt obloggase..
.

The Project done!

För ca en månad sedan skrev jag om The Projoct som gick ut på att tapetsera Amandas rum. Nu då jag återvänt till mitt kungadöme påvalsby igen är projektet färdigt, och det blev riktit fint!
.

Impulsköpet

Då jag och Ida åkte hem från Vasa på söndagen pausade vi vid parkano för att äta. Jag valde att gå runt lite i den lilla butiken som fanns på samma ställe medan jag väntade på Ida. Det var farligt. I Butiken fanns det ett helt rum fullt med olika stora tavlor och plansher och jag var såld! Jag ville ha precis varendaste en tavla som fanns där!! De flesta var i olika retro-motiv, vilket jag älskar!. Jag lyckades dock hålla mig själv i styr lite och köpte "bara" 3 stora tavlor. Hoppsan. Vart jag sedan skall hänga upp dem i lägenheten med stenväggar(!) är ännu oklart.
.
I`M IN LOVE!!!
.
Humphrey Bogart, Marilyn Monroe, Elvis Presley och James Dean, min absoluta favorit! Är så glad ja hittade den! Får hålla hårt i denna, tror nämligen pappa också är lite kär i den... ;)

Farväl Vasa

På söndag startade jag och Ida iväg mot södrafinlnd. Det blev en ca 5 timmars resa, med med gott sällskap var det iget problm alls att sitta så länge stilla i bilen, vi dokumenterade resan flitigt med videoclip ;)
Sorligt var det förståss att lämna Vasa..både fredagen och lördagen tillbringades med mina goda vänner! På fredagen ble det Brädfabriken med Svenska Talande Klubben där Amanda Fondell uppträdde. Ärligt talat blev jag ganska besviken på Amanda, hon sjöng i ca 20 min och ag var inte särskillt imponerad. Efter det försvann tyverr största delen av folket till Ollis, så vi föll för grupptrycket och gjorde det samma. Där hade vi hur kul som hällst, lämnade inte Ollis förren det stängdes vid halv 4 tiden.
På lördagen tog vi det lite lugnare. Dagen tillbringades hos vera samt på hennes tak ;)
Kommer sakna er såå mycket!!

Sista måltiden..

Idag hade vi en liten avslutningsmiddag på Amarillo med klassen. Vi hade bokat bord där och ca 15 personer infann sig, så kul! Jag kommer sakna vår klass så otroligt mycket under sommaren! I hela 3 månader skall jag klara mig utan dem. Allt vad vi gör tillsammans är så sjukt roligt, trots att vi alla är väldigt olika och kommer från olika delar av Finland. Bästa klassen någonsin!
Lite bildbevis från kvällen:
Fråga inte vad Linda gör stående på tolen? :D
Ida, Jag och Emilia
Vera och Ica tvingade mig att ta en bild av min mat också, som en riktig bloggare gör ;) Gottgott!
Ida & Jag :)

Barnvakt

Idag slutade jag skolan kl 14.30. Kl 14.30 anlände även min fina vän och arbetskompis Milli med tåg från Lovisa. Milli kulle egentligen sova hos Vera, men eftersom Vera befann sig i Litauen ännu under dagen så hade jag lovat agera barnvakt ;) Vi har shoppat, ätit på Amarillo, handlat mat, ätit glass, drickit gott kaffe på Café de Paris och sett på fotbollsmatch tillsammans med Emili och Fanny :)
Sedan gick vi iväg till Maria, som skulle komma med oss till flygplatsen för att hämta Vera. Där fick Vera världens finaste hemkomstkommitté med fina skyltar som vi hade gjort! Läs mer om detta och se bilder på Marias bogg :D
Själv hade jag inte systemkameran med mig under dagen, så det blev några få telefonkamerabilder istället :)
Cremé Brulé glass!! SUPERMEGAGOTT
Jag och Milli hade en liten utflykt genom Veras köksskåp också..ni kan inte tro vad vi hittade där, för det kunde inte vi heller! fasst vi såg det med egna ögon :D hihi
Milli, Fanny, wilma och Emilia på fotbollsmatch. Undrar nog vad alla de övriga åskådarna (ca 30 st män) tänkte då det trippade in 4 blondiner och satte sig ner på en filt bredvid fotbollsplanen ;D
KUL DAG! :)

Förlåt bloggen

Mitt bloggande ser lite dåligt ut för tillfället..det beror på att jag har en massa deadlines som kommer upp nästa vecka och känner mig lite småstressad. Sedan far all min lediga tid till att träffa mina vänner irl istället, då jag åker till Lovisa om exakt en vecka för att vara där i 3 mån. (ush så jag kommer sakna vasa, måsste nog göra kortare besök hit under sommaren iaf).
Btw, som tips för annan läsning istället för denna döda blogg kan jag rekommendera en mycket bra och rörande bok om en liten trasig pojke som levt ett mycket hårt liv. Den är ganska deppig men värd att läsa! Boken heter Kirre av Gunilla O. Wahlström.
Vi hörs! senast om en vecka då alla deadlines och vasa är förbi :)

SUPERANNA continues..

..tomorrow! Har imorgon igen en sådan där fullspäckad dag då man följer ett minutschema där en 5 min andningspaus bara inte rymms in! typ...Jag skall bli tutor för nästa års speciallärar gulisar,så imorgon kl 09.15 börjar tutorutbildningen som pågår hela dagen, ända till 15-16ish..sedan skall jag försöka hinna hem, dusha och städa upp mig lite för kl 17 skall jag infinna mig på Waynes coffée för att ha möte med SPIrre. Kl. 19 skall jag vara på amarillo på tutor middag (och kl 19 borde jag också vara på cinemabowlig och avsluta det fina styrelseåret med styrelsen...). Sedan skall jag iväg till Ollis för att se ishockeymatchen och antagligan stanna där och festa loss med spirrestyrelsen och de blivande tutorerna resten av kvällen :)
.
Tänkte att jag måsste skriva in morgondagens planer här, dels för att jag enklare själv skall hålla kåll på allt och dels för att jag nu förväntar mig av er att hjälpa mig att minnas var jag skall befinna mig när imorgon då jag glömmt och ser förvirrad ut ;)
.
Anna imorgon:
.
.
Men skulle inte vilja ha det på något annat sätt!

SUPERANNA!

Har idag varit mega-supereffektiv och duktig! har suttit i skolan i 9h! från kl 11-20..houh. Har i alla fall fått klart två inlämningsarbeten, börjat läsa en bok som jag nu snart skall fortsätta med och suttit på föreläsning! Detta har jag dessutom gjort med värsta allergikliande ögonen :/ Har pollen/gräs allergi och ögonen ä kruttorra..håller på att riva ur mig dem som bäst!
Hittade en cykel på hemvägen..

1 Maj

Vad hände på första Maj då? jo:
* stegade iväg till torget med Sabina och Robin för att se på coola gamla bilar och för att gå på Marknaden. På torget KRYLLADE det av folk..tror halva Vasa var där..
.
* Det var meningen att vi skulle ha vappen bruch hos Angelica kl 13, men smarta som vi är märkte vi 5 min före att inga butiker är öppna, såå hela patrasket tågade (igen) iväg på pizza. Det blav take away så vi gick tillbaks till Angelica för att äta. Där satt vi sedan i ca 3 timmar och hade de mest knasiga konversationerna någonsin, undrar om vi någonsin har hållit oss till samma samtalsämne, utan att spåra ut till typ talande kebab eller djupa filosoferingar kring livets mening?
.
* Sedan begav vi oss ut för att äta årets första lösglass! Vi beslöt oss för SIA-klasskiosken, och OM vi gjorde ett bra beslut där! Vi blev besvikna då det inte fanns alternativet "fem glassbollar" på prislistan, så sugen blev man på ALLA miljoner olika glasssorter de hade! Vi nöjde oss men 2 bollar och för min del blev det passion-sorbé och hallon-saltlakrits, och nej..jag blev verkligen inte besviken!
.
* kl 19 cyklade jag iväg på IKEAmöblers ihopbyggan-talko! (jag fungerade som fotograf för att föreviga stunden medan resten jobbade med möblerna)
.
* Jag, Ida, Vera och Angelica tyckte dock att vi inte riktit var färdiga med vappen-firandet än, så det blev förfest hos Veras och sedan gamla trogna Ollis. Att vi i princip var ensamma i Ollis gjorde ingenting för vi hade den absolut bästa feelisen!
.
.
Jag hade inte kameran med mig hela dagen så blev inte så många bilder, men några hann jag ta:

Vappen!

Vad jag gjorde på vappen, 30.5.2012 in short:
* hade picnic i hoviska med världens bästa spirreiter, drack champagne, åt allt möjligt gott, flög drakar och mölkky spelades
* Var på förfest nr 1 hos Jennys
* Mösspåläggningen såg vi kl 18
* Laddade upp med lite pizza emellan
* Sedan till förfest nr 2 i Havtornen, sjukt mycke folk där, och att det hade varit en sjukt bra vappen märktes även idag då vi skulle panta flaskorna....SICK!
* Efter det begav vi oss vidare till förfest nr 3 hos Sofie, där spelade vi bl.a. Jag har aldrig
* Och sist men verkligen inte minst: Megavappenfest Solarsky på Rewellcenter tillsammans med över 1500 andra vappenfestare
Här kommer några av de ca 500 bilderna som togs på Måndagen:

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu