Still alive

Tänkte bara meddela att jag fortfarande lever, ifall det var någon som undrade...

Gjort in short:
Firat en jättelyckad midsmmar hos Jenny som hade grillfest
Ätit grillmat
..lite till grillmat..
och ätit ännu lite till
Jobbat
Gymmat
Träffat vänner

Bestämde att då midsommaren är över är det slut med kakor, godis och andra onyttiga saker. Gymmet it is. Den största orsaken till detta är kanske den kommande resan som jag skall åka på tillsammans med mina goda vänner. Någonstans varmt blir det, men var återstår att se. Har varken bestämmt exakt tid eller plats eller längd på resan. Japp! Jag har faktiskt inte planerat någonting annat än tagit ledigt 3 veckor från jobbet före skolan börjar för resan. Idag bestämde jag mig dessutom för att inte planera någonting alls mera denna sommar, inte mer än nödvändigt iaf. Orkar inte med att jämt bli besviken då mina planer förändras.


Så det så!

Välkommen till café Vaherkylä!

Som många av er redan vet arbetar jag över sommaren på café & konditori Vaherkylä, som är världens mysigaste café i Lovisa som ni alla absolut måsste komma o besöka i sommar! Så om ni inte vill komma enbart för att hälsa på mig så kom för att äta de mest utsökta kakorna någonsin! ;)
Så idag tog jag med kameran till jobbet för att kunna visa er var jag tillbringar största delen av sommaren :)
.
Välkommen!
skulle jag kunna ha hemma på väggen...
I år tog Vaherkylä hem vinsten för Finlands bästa kaffe! kom o smaka ;)
Ronja och Milli som fjantar sig på jobbet ;) Arbetsglädje!
Håkan Ek och Pirjo Vaherkylä-Ek som äger cafe´t. Pirjo är redan den 4:de generationen som äger cafe´t och Håkan som bakar alla utsökta kakor har utbildats i den världskäna konditoriskolan École Lenôtre i Paris! (hur coolt??!!)
Så på hösten då ni i Vasa ser en köttbulle rulla omkring, vet ni att det bara är jag ;)

kissemiss

Jag tror högre makter försöka sända mig ett meddelande. Det räcker inte med att det ploppar ut småbarn härifrån och därifrån som är ursöta och ger en babyfeber. Nu har kusinernas katt (som bor 100 meter från oss) fått ungar. 5 ursöta kattungar som de nu försöker övertala mig att ta!
Ge mig krafter, jag behöver dem!
Dessa små kissemissen behöver altså alla ett hem! En helsvart flicka, en fläckig flicka, 2 gulrandiga pojkar och en gulrandig flicka. Mammakissan är långhårig så det kommer ungarna antagligen också att bli.
Tag gärna kontakt här på bloggen om du är intresserad! Och snälla, rädda mig från frestelsen!
De finns i Lovisa.

Förfest!

Kameran var inte med på själva popkalaset, men några förfestbilder lyckades jag iaf knäppa! Vi var ca 30 st hos Ida på förfest :)
.
.
P.s ni skall ABSOLUT kolla in Marias blogg för fler bilder! Hon har (som alltid) lyckats knäppa grymma bilder från hela popkalaset!

Äventyret!

Äventyret i karis/ekeäs ör för denna gång över, och vilket väckoslut det har varit! Har haft så otroligt skoj! Jag agerade fotograf på fredagen, med delegerade den uppgiften åt Maria på lördagen då jag själv inte årkade ta med mig kameran till popkalaset. Bilderna får tala för sig själva!
.
Äventyret i karis/ekenäs ör för denna gång över, och vilket väckoslut det har varit! Har haft så otroligt skoj! Jag agerade fotograf på fredagen, med delegerade den uppgiften åt Maria på lördagen då jag själv inte orkade ta med mig kameran till popkalaset. Bilderna får tala för sig själva!
.
Tjohoo, turistrna har anlänt till Karis! Och vad är man för turist utan lite turistbilder?
I Kris fanns det bl.a. Lidl och axxell
Jag och Ica var lite borttappade i Idas okända kungadöme Karis, och vad är det bäst att man gör då? Jo, man tar sig till närmaste bar, beställer en kall och tar det lugnt i väntan på the rescue :)
The rescue bestod denna gång av en mycket glad Ida som kom o saved the day! :D
Ida visade oss runt i karis
weeee!!!
Sedan blev det ekenäs och Alban!
Där treffade vi på Emilia.
Romantisk solnedgångspromenad hann vi också med,
Sedan skulle Ida ta oss till någon hemlig plats! tyverr misslyckades hennes överraskning lite p.g.a. att jag genast kände igen vart vi befann oss, gör ni det? ;)
Japp, Raseborgs ruiner! Och det mina vänner var SPÄNNAND! (som man sejer i pampas)
Md oss hade vi grillmat! omnomn så det blev även lite picnic bland ruinerna :)
Ida Anna Ica, in the ruins forever :)
Det var bara en sådan dag då man verkligen älskade livet!

tråkigt

Visst, jag är känd för att alltid vara i god tid och väldigt planerad..jag är a l d r i g sen..men att komma till tågstationen 12.30 då tåget går 15.02 är vel att ta i...erkänner..

Spännande tider!

Kan  inte riktigt hålla mig stilla idag för IMORGON börjar ett helt supermegaawesome veckoslut! Det kommer bli en av de bästa veckoslutet på sommaren har jag på känn! Imorgon, fredag åker jag iväg med tåg mot KARIS och POPKALASET!!!!! Tjoohooo har dessutom bokat tågbiljett bredvid Angelica i tåget från helsingfors till karis så skall spämmä henne heeela vägen! ååh va jag har saknat alla gooa Vasamänniskor! I Karis skall vi sedan alla bo hos klasskompis Ida som lovat sköta om oss, det lär ska bli bl.a. affes, restaurang, grillmat hemma, awesome fest och AWESOME pöööpkalas! taggataggatagga!
På söndag åker jag sedan bort från Karis, men inte till Lovisa. Det supermegaawesomma veckoslutet fortsätter tillsammans med en annan ganska saknad typ :) jejee!

Bebulidagen

Idag har jag varit till frissan, fick igår en skum idé att färga håret koppar röd/brunt...då tänker ni whaaaat?...o ja de tänker jag också idag. Tur det var idag och inte igår jag besökte frissan! Nu blev det bara topparna och blondare ränder, lame but me.
.
Seedan har jag tillbringat några timmar med Tina och lilla Wilma. Råkade ha kameran i väskan så det blev en liten photoshoot med Wilmus, blev jätte många bra bilder!
.
Kan man va sötare? tvivlar.

Gårdagen!

Jenny som varit i Australien på sitt mellanår har äntligan landat i Finland!! tjohoo! Så igår hade ve en liten reunion på ölvin, o det var superkul att träffa henne + alla andra såklart igen! Jätte länge sedan vi alla varit samlade på en plats. Vi hade så mycket att diskutera så var hemma först vid 12 tiden på natten. Vi planerade vår gemensamma resa som kommer att äga rum i Augusti samt bokade in fester i schemat, knner att sommaren nog inte kommer bli så hopplös iaf ;)
da australienare Jenny
.

analysen

Najs:
- Isglass, speciellt Lipsi hallon
- Ledigdag
- Sjukledig = jag är drottning och alla andra mina tjänare
- Bara nåågra dagar kvar tills jag får träffa de fina
Bajs
- Foten fortfarande sjuk som fan
- Bli väckt kl 8 av mamma som kommer med en antibiotikakur till mig
- Har antibiotikakur i 5 dagar
- Saknaden
- Tråkigheten

kvällsunderhållningen..

..då mamma försöker lära mommo skriva och skicka textmeddelanden på mobiltelefonen :)
.
.
.
Fniss :)

känn kärleken

Spenderar sjukledigdag med vovvarna :)

status

on my way to sjukhuset med förbannadmegaskitsjuk fot som inte funkkar!!! blir antagligen sjukledigt..

Söndagsfilosofi

.
.
.

Dimisionsdagen

Gårdagen var en hektisk men riktigt rolig dag. Var på jobb till kl 15, rusade hem i dushen och begav mig sedan på studentkalas nr 1 hos Ulrika..sedan blev det studentkalas nr 2 hos Emilia. Hos Emilia träffade jag på vasaklasskompis Veruski vilket ju var kul:) Sedan rusade jag ännu på ett studentkalas hos danskompis Kajsa. Alla var jätte fina och hade lyckade fester, synd bara att man inte hann vara så länge på varje plats. Jag skulle nämligen ännu iväg på kvällens höjdpunkt hos Ida som blev färdig frisör :) vi hade tjejmiddag där + Victor som joinade. Efteråt begav vi os ut i Lovisa nattliv till Alexia.
Hade så brottom hela dagen så jag glömde kameran hemma vilket harmade lite :/ några suddiga telefonbilder blev det Iaf:
Kvällens Superman(woman) var definitivt Milla ;)

the battlewounds

Så kan det gå

Rusketusraidat!

Något positivt med att ha förmycket fritid..man kan sola och skaffa sig en tidig solbränna!
.
eller så kan man odla fräknar...
Jag har ju aldrig riktigt haft ett smeknamn då jag heter Anna, kanske det skulle vara på tiden att ha ett nu. Pippi skulle vel passa , eller?

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu